De Nederlandse Uitgeverij voor de Vereniging voor Mond- en Voetschilders

Wie geen lichamelijke handicap heeft, kan zich nauwelijks voorstellen wat grote afhankelijkheid van hulp en zorg door anderen betekent. Afhankelijk zijn van sociale hulp en liefdadigheid is een ingrijpende aantasting van je autonomie als mens en van je persoonlijke vrijheid.

Mensen met kunstzinnige gaven, die door ziekte, een ongeval of een aangeboren handicap niet in staat zijn zelfstandig een artistieke carrière op te bouwen, worden geholpen bij hun artistieke ontwikkeling en kunnen zo hun persoonlijke vrijheid hervinden.

Geïnspireerd door deze gedachte werd in Nederland in 1954 Uitgeverij Remóvos opgericht, een van de oudste uitgeverijen voor de Internationale Vereniging van Mond- en Voetschilders. Inmiddels is dit voorbeeld in meer dan 40 landen in de wereld overgenomen.

Remóvos en de andere uitgeverijen specialiseren zich in het verkoop van onder meer kunstkaarten, kalenders en agenda’s met motieven van de bij de Vereniging aangesloten gehandicapte kunstenaars. Op deze wijze kunnen de kunstenaars zich concentreren op hun artistieke ontwikkeling en werken aan een optimale materiële onafhankelijkheid.

Naast het uitgeven van reproducties van de kunstwerken behartigt Uitgeverij Remóvos vanaf het begin de belangen van de kunstenaars in Nederland.

Uitgeverij Remóvos is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. Dit betekent dat haar huidige werkwijze en gehanteerde voorwaarden jaarlijks gecontroleerd zijn op conformiteit met relevante wet- en regelgeving en de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg van Thuiswinkel.org.

Hoe Uitgeverij Remóvos samenwerkt met Vereniging voor Mond- en Voetschilders

De leden van de Vereniging zijn Mond- en Voetschilders die zich met name willen bezighouden met het ontwikkelen van hun artistieke talent en het ambacht van Mond- of Voetschilderen.

Daarom heeft de vereniging het commerciële uitgeven van de werken uitbesteed aan gespecialiseerde uitgeverijen. Deze uitgeverijen nemen de afbeeldingen van de mond- en voetschilders af en drukken of printen deze als reproductie op kaarten, kalenders en andere uitingen.

De uitgeverijen verkopen deze uitgaven direct in het land van de uitgeverij. In meer dan 40 landen wereldwijd zijn er uitgeverijen als Remóvos, die zorgen voor de voornaamste inkomsten van de Vereniging. Dit alles in nauw overleg met de Mond- en Voetschilders.

Door uw aankopen, geeft u de kunstenaars een mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.